Bazele comunicării se pot pune foarte ușor în perioada studenției, reprezentând un punct de plecare în înțelegerea tuturor solicitărilor, problemelor, cerințelor care apar în momentul căutării unui loc de muncă!
Cursurile se desfășoară ONLINE și sunt interactive!
Materialul de curs poate fi parcurs în maximum două săptămâni.
La finalul cursului veți susține un test din toată materia parcursă!
Pentru obținerea diplomei, trebuie să aveți un procentaj de reușită de 80% la fiecare test.
Costul acestui curs de comunicare pentru profesioniștii din sănătate este de 150 de lei!
Se spune despre comunicare că este o interacțiune socială prin intermediul mesajelor. Cât este adevăr conține această afirmație, veți descoperi în continuare!
Prin comunicare încercăm să fim receptați, să fim înțeleși, să fim acceptați. Când niciunul dintre aceste scopuri nu a fost atins, comunicarea nu s-a realizat.
Care sunt cauzele care conduc la apariția barierelor în comunicare și cum înlăturăm barierele și blocajele?
Dialogul interior pe care-l purtăm cu noi înșine, de exemplu, reprezintă un veritabil proces de comunicare, în urma căruia putem rezolva multe dintre problemele cu care ne confruntăm.
Comunicarea verbală este mai clară, dar are un impact mai redus, în timp ce comunicarea nonverbală este mai ambiguă, dar are un impact mai puternic. Ce alte diferențe mai sunt?
Nu încercați să impresionați auditoriul folosind cuvinte lungi și complicate! Faptele la care vă referiți trebuie să fie corecte. Încercați întotdeauna să fiți amabili și politicoși.
O pagină fără margini și aliniate este o dovadă de zgârcenie! Scrierea lentă (circa 100 de litere pe minut) este o scriere îngrijită, accentuând partea finală spre stânga. Dar, știați că scrierea mică (literele minuscule sub 3 mm) pune în evidență o persoană prudentă, realistă, însă uneori poate însemna și limitare, teamă, îndoială? Mișcările largi ale pixului (creionului, stiloului) denotă imaginație… Cum îi puteți citi pe ceilalți doar analizându-le puțin scrisul?
Când dați mâna cu cineva trebuie să respectați anumite reguli pentru a nu fi considerată o persoană slabă sau, dimpotrivă, una arogantă. Tonurile, volumul vocii, articularea cuvintelor pronunțate, ritmul vorbirii etc influențează comunicarea într-o măsură în care la prima vedere nu vă puteți imagina. Cum le controlăm și cum facem să le folosim în avantajul nostru?
La prima vedere, toate posturile cu mâna în șold arată la fel. Totuși, la o analiză mai atentă descoperim patru variante principale, fiecare cu o poziție diferită a mâinii sau a mâinilor.
Oamenii sunt tentați să se încrunte atunci când vin în contact cu un chip furios (cel puțin asta arată studiile).
Dintre toate resursele pe care le avem la dispoziție pentru a ne desfășura activitatea în condiții bune, una singură este distribuită în mod egal: timpul!
Plasamentul la masă influențează persoanele atât în plan fiziologic, cât și în plan psihologic. Nu degeaba în popor se spune, de exemplu, că persoana „din capul mesei plătește”! Veți deprinde foarte ușor care sunt cele mai bune plasamente la o masă a discuțiilor astfel încât să obțineți cele mai bune rezultate.
Aflați cum se redactează o lucrare de licență, dar, la fel de important, și cum se ține o prezentare!
Care sunt trucurile la care puteți apela pentru a face o impresie foarte bună?